dijous, de juliol 16, 2009

en aquests dies de calor...


Doncs això, davant de totes les begudes refrescants plenes d'additius i substàncies que no sabem el que són, reivindiquem la nostra cervesa diària de la que cada dia en sabem més propietats:
El seu consum moderat aporta gran quantitat de nutrients a la dieta i no afavoreix l’obesitat. La cervesa és una beguda alcohòlica l’abús de la qual implica conseqüències greus per a la salut.
Les investigacions asseguren també, que la tradicional idea que la cervesa engreixa és falsa i, fins i tot, la consideren un component ideal per a mantenir un menor Índex de Massa Corporal, ja que només aporta un 4% de les calories totals de la dieta dels homes i un 3% de la de les dones.
Notables beneficis,
Molt poques begudes alcohòliques reporten a l’organisme tants beneficis com la cervesa. El seu consum moderat suposa per a la dieta la ingesta d’un bon nombre de nutrients i, segons els experts, prendre-la diàriament implica cobrir part de les necessitats diàries de vitamina B12 (6,5%) i àcid fòlic (fins a un 12%). L’aportació de la cervesa és molt important, ja que des de principis dels anys 90 es va posar de manifest l’escàs consum de vitamines del grup B i àcid fòlic que registra la població espanyola, reconeixen-to des de el Centre de Recerca en Nutrició Comunitària del Parc Científic de la Universitat de Barcelona. Recents estudis atorguen a la cervesa la qualitat de prevenir malalties cardiovasculars i garantir una correcta alimentació. Asseguren que quantitats apropiades -250 ml/dia per a les dones i 500 ml/dia per als homes- promouen la secreció dels sucs gàstrics, faciliten la digestió, estimulen la gana i tenen un efecte diürètic. A més, segons una investigació portada a terme fa alguns mesos a la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid, “el consum de cervesa aporta una important quantitat de la ingesta recomanable de fibra soluble, que pot contribuir a evitar el restrenyiment i disminuir la incidència de càncer de colon”. Els beneficis són, per tant, variats i molt dispars, encara que és necessari recordar sempre que només es compleixen quan el consum és moderat.

.- Propietats antioxidants: Els extractes utilitzats per a l’elaboració de la cervesa protegeixen a les cèl·lules del dany oxidatiu, tant dels lípids com de les proteïnes. D’aquesta manera, s’afavoreix el retard de l’envelliment cel·lular i es disminuïx el risc de patir malalties cardiovasculars, així com la seva capacitat cancerígena.
.- Aporti de nutrients: A més de les esmentades vitamines del grup B, molt importants per a mantenir un equilibri nerviós adequat, la cervesa reporta un 10% de fòsfor, proteïnes, carbohidrats, sals, aigua i àcid fòlic.
.- Mínim contingut en sodi: Aquesta circumstància li confereix un fort efecte diürètic i permet que pugui ser inclosa en dietes hiposòdiques, que requereixen una mínima quantitat de sodi.
.- Baixa graduació alcohòlica: En comparació d’altres begudes, l’alcohol que conté la cervesa és molt menor, encara que no deixa de ser alcohol. La graduació oscil·la entre quatre i cinc graus i, segons dades del Centre d’Informació Salut i Cervesa, “per a igualar la quantitat d’alcohol que hi ha en un litre de vi, caldria considerar dos litres i mig de cervesa”.
.- Prevenció de osteoporosis: La relació entre aquesta beguda i la prevenció de la osteoporosis es basa en que l’alcohol redueix la pèrdua de massa òssia, al mateix temps que el silici –present en la cervesa– l’afavoreix. El silici és un element important, i ingerir-lo en la cervesa suposa un aport addicional important si es té en compte que gran part del silici que conté l’aigua és eliminat en el procés de depuració.
.- Augment del “colesterol bo”: En quantitats moderades, la cervesa afavoreix la concentració de lipoproteïnes d’alta densitat (HDL), el denominat “colesterol bo”. Aquest augment reduïx els riscos de malalties i accidents cardiovasculars enfront de les possibilitats dels abstemis i consumidors abusius d’alcohol.

10 comentaris:

joanjo ha dit...

Jo, fent cas als estudis ja he fet un "quintet" !!!

JaumeG o Gee o Guee ha dit...

A mi que m'en guardin una gerra de litre, però ben fresqueta.

joanjo ha dit...

Jaume! que allí hi posa "en quantitats moderades", fins a mig litre...si en beus un litre avui demà no en podràs beure

joanjo ha dit...

Per demà i dissabte donen neu a partir dels 2000-2200m !!!

JaumeG ha dit...

Vaa!!! Mariconades, quanta més en beguis més be et fa, a mi a partir de dos litres ja s'em comença a posar tot be, inclos em venen ganes de parlar...

Joanjo ha dit...

Vale, però corres el perill de que et passi AIXÒ

Joanjo ha dit...

En canvi, si beus aigua d'EVIAN, et passarà AIXÒ

EU ha dit...

HOSSSSSTIA LA "PANXA" ÉS DE VERITAT ????!!!

JOANJO D'ON TREUS AQUESTS VIDEOS TAN BONS?? JA JAJAJAJAJAJJAAJAJA

Joanjo ha dit...

Tinc les meves fonts....

cafetera man... ha dit...

Aviu no se quin entreno farem, pero la birra es segura he...