dimarts, de desembre 22, 2009

Qui és aquest???

Us preguntareu qui és aquest de la foto? És San Silvestre...31 de desembre...us sona algo??? Voleu acabar l'any com cal??? JA HEU ANAT A BUSCAR EL PITRALL PER CÓRRER LA NOSTRA SAN SILVESTRE??? A que espereu: espabileu que s'acaben als 1300 inscrits!!!!

16 comentaris:

miope ha dit...

... jo m'havia pensat que era el Papa quan portava barba...

algo es algo dijo un calvo... ha dit...

...i la coronilla??? igual si que funciona el "Just fot men" !!!!

Ricard ha dit...

Pero qui era Sant Silvestre en realitat...


Silvestre I va ser Papa entre el 314 i el 335. La seva mort es commemora el darrer dia de l'any. Es creu que va ser el primer Papa que no va morir màrtir, ja que el cristianisme ja no es perseguia a l'imperi Romà des de la publicació de l'Edicte de Milà, una llei promoguda per Constantí el Gran.

Va convocar el primer de la llarga llista de concilis, el de Nicea. Allà es va discutir sobre l'arrianisme, doctrina que va ser considerada finalment com una heretgia.


Per qui volgui saber mes...


Origen de la carrera de San Silvestre

Silvestre I (270-335). Fue Papa romano del 314 al 31 de Diciembre del 335 día en que murió. Su pontificado fue muy tranquilo. Puso en marcha el Edicto de Milán, por el que los cristianos podían reunirse libremente y predicar su religión. Es conocido por ser el primer Papa que no murió mártir, pero sí santo.

El 31 de Diciembre de hace 83 años se organizó en Sao Paulo (Brasil) una carrera popular que por hacerse el día de San Silvestre según el santoral católico, tomó ese nombre. A esa carrera le han salido imitaciones por toda partes; el 31 de Diciembre miles de corredores toman las calles de España. La de Sao Paolo es la original y más famosa, la más popular de europa es la San Silvestre Vallecana y en Mallorca tenemos la de Inca.

Ricard ha dit...

...mes informacio...3/24...

JaumeG ha dit...

Ricard, que tots tenim la Wikipedia.
Però s'agraeix l'informació.

Un pobre tarragoní ha dit...

Fins i tot la loteria tenen comprada els de Reus, tot ho volen fins i tot la grossa, semblen nens petits: Jo també vull, jotambevull, jotambevull, yeyeyeyey...

Joanjo ha dit...

Silvestre no era el gat que preseguia al piolin? al final el van fer sant de tantes bufetades que rebia.

Ricard ha dit...

A Reus a tocat varies vegades la loteria, que lo sepas! i a mes a mes es campio de champions...de hokey...pero campio! i si voleu mes informacio a la Wikipedia o al canal 3/24.

Ricard ha dit...

JaumeG pero tu ja sabies qui era?

JaumeG ha dit...

Ricard, qui era qui?
Jo, de sants no hi entenc gaire.

cafetera man... ha dit...

Estic flipant, men vaig a veura el 3/24 i a mirar la Wikipedia.
Fins demá a Vilaplana,
ja comentarem els temes pendents...
el trofeo i el sopar Que He...

Historia ha dit...

Aneu a la wikipedia i al posar Tarragona posarà que Tarragona és la capital.

Reus (reos): ve dels temps en que lladres i delinqüents eren expulsats de Tarragona a uns 12 km i allí estaven confinats.

Enric ha dit...

abans de que me les carregui , el Historia no sóc jo...

Ricard ha dit...

Molt be Enric,avisa que sino totes et cauen a tu, jaja...

Com diuen al Tarraco, dono per tancada la polemica per falta de rigor i de nivell historic de la conversa...a mes voldria felicitar al JordiB i Leo per ser valents presentant-se a una candidatura, mes que res perque si arriveu a guanyar el marron que us cauria damunt seria gros tal i com esta el club economicament.

Enric ha dit...

... ara només falta veure si aquest cop la junta serà la que es va presentar a les eleccions o si també hi haurà "sorpresa" a la primera junta (convocada de nit, es clar)
Quina pena de club...

Ricard ha dit...

Pues si Enric, es una llastima, pero...