dissabte, d’agost 28, 2010

ANUL.LAT EL UTMB'10


TRADUÏT AMB EL GOOGLE DIRECTAMENT DEL FRANCÉS, COMUNICAT DE LA REVISTA ULTRAFONDUS:
La notícia ve de caure, la 8 ª edició de l'Ultra-Trail du Mont-Blanc s'atura en Contamines. Un temps molt difícil per passar el Seigne (pluja, el fred i la boira) i després un esllavissada fan que les condicions de carrera molt precària. Els organitzadors prefereixen parar la carrera i portar els 2.300 participants a Chamonix i saludable. Una conferència de premsa es durà a terme a 23 hores. Els mantindrem informats tan aviat com tinguem més infortmations. Mentrestant el nostre equip d'intentar calmar les desenes de corredors en les llàgrimes, molt decebut després de mesos de preparació, però tractant de relativitzar, la seguretat no tenia preu.

Els "nostres" estan bé, la última notícia és de quan he parlat amb el Jaume a les 22.00h,estaven parats a St Gervais tots 3 esperant a que l'Eva i la Maria els anessin a buscar. Pel que es veu en nomès 3 hores de cursa ja anaven xops de cap a peus.El Jaume m'ha comentat que havia sentit a dir que a 1500m estaven a una temperatura de 0º...i això que era la 1ª nit, no em vull ni imaginar tota la cursa així!!!

10 comentaris:

Davidph ha dit...

Por lo menos los tres estan bien, al igual que el resto. Una pena, pero para haberla anulado, debe estar la cosa bastante mal

Josep ha dit...

Ja está!!!
cuatre gotas i tots acollonits.

joanjo ha dit...

He parlat amb el Jaume aquest matí. Pel que es veu, es tenia notícia de l'esllavissada des de mitja tarda, a més tambè es coenixien les previsions meteorològiques.

Els hi fa la impressió de que van deixar sortir la cursa per no haver de retornar un munt de diners i reclamacions a tots els participants (han anulat l'UTMB i l'altra cursa de recent creació Tour des Savoies).

És un cas semblant de quan vam anar aquell any a Limone a fer la Cromagnon. Us en recordeu? i desprès campi qui pugui.

El Jaumet està indignat, a més, "l'ambient" no és el mateix que les altres edicions de quan hi vam anar...tot està molt més "artificial" segons m'ha dit.

De moment crec que l'Enric i el Jaume ja no hi tornaran mai més...

j bond ha dit...

jo crec que hi han moltes cursas amb sentit hisenda........

Ricard ha dit...

Si han donat la sortida per tal de no haver de retornar els diners, doncs la veritat es que es una putada i no entenc com aixo no esta regulat i assegurat en una cursa important a nivell mundial, pero quan fot mal temps en muntanya no son 4 gotes com a Tarragona, la pot liar grossa, aveure com acaba tot aixo, si realment es justificada la anulacio de la cursa, tampoc crec que a la organitzacio li interessi massa el que ha passat.

JaumeB ha dit...

Hola companys/es!
Crònica prèvia a la cursa.
El dimecres 25 sortima a les 6h del matí direcció a Chamonix.Parada a l'Alt Empordà per esmorzar i a Annecy per dinar. Arribem a Chamonix a les 16h amb una calor inusual per aquest lloc.Ens quedem una mica al.lucinats perque hi ha moltíssima gent i molts cotxes aparcats en mig de la carretera a les afores del poble.Ens situem en l'hotel de sempre i aviat a sopar.L'Enric i l'Eva ja hi eren des de la 13h del migdia,els pares arriben allà les 18h i l'Angelito i familia arriben sobre les 22h de la nit.
Dijous matí s'aixeca amb un dia esplèndid. Ens anem tots després d'esmorzar cap al col des Montets a fer l'última puja de la cursa per veure com es.Pensem que serà dura a aquelles alçades de la cursa però ens sentim animats i co ntents.Fa molta calor, estem al migdia a 29º-30ºC.passejem pel poble per la tarda i veiem moltes cares conegudes:Isma d'OT,Samu i Lidia, Jesus i el Boris de "30eurus"(estan al mateix hotel)...Divendres al matí s'aixeca tot canviat: pluja,trons, llampecs,boira, fred...Anem a buscar els dorsal...l'Enric dubta de sortir , no ha dormit i no té ganes...la pluja s'atura per unes hores, l'Angel i jo parlem amb l'Enric i a la tarda s'en va a buscar el dorsal.Al final sortim els tres!!!
El temps però no agrada.

JaumeB ha dit...

Cursa:
Anem a entregar la bossa de Courmayer i ens trobem a Josep Artiga i Montse Sisteré i ens diuen que hi ha neu a la Croix de Bohnhomme i al col de la Seigne i que a més a més sa mare de la Montse li ha dit que hi ha hagut una esllevissada i que un poble del massis del Montblanc està en alerta per explosió d'un llac subterrani....El pronostic que ens diuen es de que farà molt de fred , i via sms ens diuen que prenguem roba per taparnos. Anem a l'hotel a canviar-nos...hi han nervis,aquells nervis que et fan pujar les pulsacions, aquells nervis que et fan anar al WC cada moment,nervis que no saps controlar.Ho tinc tot preparat i m'estiro.Al cap d'un rato la Maria em pregunta si em preocupa algo...el temps.
Anem a la sortida i ens despedim dels familiars que ens esperen a la sortida del poble.
Toquen la música de Vangelis varies vegades. Ens dessitgem sort a tots tres i ales 18h30 sortim.Comença a ploure.Sortim els últims com sempre.Molta gent. Costa començar a trotar...potser 5-10min. Trotem i comencem a adelantar a gent, anem Angel i jo.L'Enric le perdut...plou molt i als 20 min ja estem tots xops, passem les Houches, bebem aigua i continuem al col de Voza , segueix plovent, allí l'Enric ens adelta i ja no el veiem més , va com una moto.Arribem al ol de Voza en el temps previst, es fa fosc i encenem el frontal per començar la baixada, ara no plou tant. La baixada rellisca molt...cuidado...la gent cau i vol anar massa ràpid...inconscients.
Ja sentim les veus de St Gervais.Arribem. Hi ha molta gent, que raro. Deuen fer control.Intento esquivar els de l'organització...ho aconsegueixo...hem de marxar ràpid d'aquí, massa gent...al cap d'un segon l'Angel em crida i em diu que la cursa s'ha anul.lat.Mirem a la gent i tots posen cara de que passa?Estan anunciant a tothom que la cursa queda finalitzada pel mal temps i per una esllevissada.

JaumeB ha dit...

ara no tinc més temps....ja seguiré després....apa!!!

Anònim ha dit...

collons Jaumet. va home estem esperant.

Ricard ha dit...

Jaumet, sembla sospitos que donessin la sortida i tres hores despres la paressin, no?, encara no s'havia produit l'esllevissada?, el pronosteic de meteo, neu, etc...? el debien tenir almenys d'unes hores avans de començar??????

Continua explicant home, que ens hem quedat amb ganes de com va acabar tot plegat.