dimarts, d’agost 31, 2010

entreno setmana 30 agost a 5 de setembre 2010

Avui una mica d'història...BIKILA? Aquest és un resum de la seva vida: Bikila va néixer a Mout, Etiòpia, i arribaria a ser membre de la Guàrdia Imperial de Haile Selassie. Va passar a formar part del grup d'herois nacionals en obtenir la medalla d'or en la marató dels Jocs Olímpics d'estiu de 1960, prova que va disputar descalç. En aquesta ocasió, va completar la cursa en 2 h 15 min 16/02 s, establint d'aquesta manera una nova plusmarca mundial. Durant la prova, Bikila va passar davant del obelisc d'Axum, que fou robat al seu país natal el 1937 per l'exèrcit italià durant la Segona Guerra Ítalo-Abissínia.
Quan van començar els Jocs Olímpics d'estiu de 1964, l'estat físic de Bikila estava bastant debilitat. Havia sigut operat d'apendicitis sis setmanes abans de la marató a disputar, la qual cosa va afectar el seu programa d'entrenament per a aquesta prova. No obstant això, i encara que aquesta vegada va utilitzar sabatilles, va tornar a obtenir la medalla daurada i novament establint una nova marca mundial: 2 h 12 min 02/11 s.
En els Jocs Olímpics d'estiu de 1968, Bikila va ser afectat per l'altitud, veient-se forçat a abandonar la prova després d'haver recorregut 17 quilòmetres.
L'any 1969, l'atleta es va veure involucrat en un accident de cotxes prop d'Addis Abeba, a Etiòpia, que li va produir una paràlisi total del cos des del abdomen cap avall. Bikila mai no es va poder restablir totalment de l'accident, i va morir als 41 anys d'edat.
L'estadi nacional d'Addis Ababa va ser anomenat en el seu honor.


Dillums:2 series de 5 pujades Budallera.19h CN Tarraco
Dimarts:Flexions + peses extremitats superiors o Bici o Nedar
Dimecres: Trote continuo Cementiri+coves+tunel+pont autopista+rodolat del moro+pont del diable+ riu+serrallo+miracle+diputació.19 CN Tarraco
Dijous: Flexions + peses extremitats superiors o Bici o Nedar
Divendres: Trote continuo+faroles rapides i lentes. Cementiri+coves+llorito+baixar per darrera+antena+font del llorito+cementiri.19h CN Tarraco
Dissabte:
Diumenge:4-6h sortida a la muntanya

3 comentaris:

JaumeG ha dit...

Molt bé, Aixís m'agrada fent cultura atletica, que no tot és saber de quin color ha fet les caques el cr9 o lo messi.
Per cert la Pasaban es reconeguda com la primera persona amb xoxo que fa els 14 8 mils.

joanjo ha dit...

Estàs segur que té xoxo?

JaumeG ha dit...

Bé, el que ha estat més aprop d'ella és el David P.
No sé si ens ho pot confirmar?